Hoppa till sidinnehåll
Föreläsare

Vässa dina kunskaper om artificiell intelligens!

Publicerad:7 augusti
Uppdaterad:20 augusti
John Miller
Skribent:John Miller

Hallå där, Joakim Flink,lärare i AI och programmering på Hitachigymnasiet i Västerås. Du medverkar på Skolportens webbkonferens Undervisa i artificiell intelligenssom finns tillgänglig mellan den 10 oktober och 7 november 2024.

Joakim Flink

Vad ska din föreläsning handla om?

– Jag ska i min föreläsning tala om grunderna i artificiell intelligens (AI) och kommer bland annat att ta upp hur sådant som algoritmer och dataseende fungerar. Tanken är att föreläsningen ska ge en god översikt i ämnet och att öka deltagarnas förståelse för AI och hur den kan användas i skolan.

Hur tror du att AI kommer att påverka undervisningen i skolan?

– Jag tror att AI kommer bli en individuellt anpassad digital assistent till både lärare och elever. Eftersom undervisningen kommer att kunna vara interaktiv så kommer varje elev på längre sikt äga sin egen lärandeprocess på ett helt annat sätt än idag.

– Lärarrollen kommer att förändras, menar jag. Jag tror att läraren får en ännu mer stöttande och humanitär roll gentemot eleven, men läraren kommer samtidigt också att vara den som är experten som håller ihop undervisningen och leder den framåt för eleven.

Vad vill du att konferensdeltagarna får med sig från din föreläsning?

– Vad jag vill att de får med sig från föreläsningen är en grundförståelse vad gäller AI och en känsla av att det inte är så avancerat att förstå tekniken. Min förhoppning är att deltagarna ska känna en nyfikenhet, men också en trygghet i att de kommer att kunna bemästra ämnet.

Du kan lyssna till Joakim Flink på Skolportens webbkonferens Undervisa i artificiell intelligens 10 oktober till 7 november 2024.

Konferensen berör bland annat:

  • Centrala begrepp och tekniker inom AI – vad behöver eleverna kunna på både en teoretisk och praktisk nivå?
  • Få fördjupade undervisningsråd om skillnader och likheter mellan mänsklig och artificiell intelligens.
  • Juridikens roll och etiska dilemman inom AI-området – konkreta exempel för diskussion och reflektion i klassrummet.
  • Så utvecklar vi elevernas kunskaper om riskbedömning med AI ur ett samhällsperspektiv.

Konferenser

Läs mer

Skolportens konferenser har ett starkt forskningsfokus. De innehåller en bredd av föreläsningar med inbjudna experter, riktade mot just din yrkesroll. Du väljer om du vill delta på plats under en till två dagar, eller via våra webbkonferenser. Där får du ta del av de inspelade föreläsningarna när det passar dig under en treveckorsperiod. Båda alternativen ger möjlighet att nätverka med föreläsare och kollegor från hela Sverige.

Några av våra kommande konferenser

AllaFskÅk F–3Åk 4–6Åk 7–9GyVux

Temaföreläsningar

Läs mer
Tema

Matematikångest

Skolportens digitala temaföreläsning för dig som vill lära dig mer om matematiksvårigheter ur ett kognitionspsykologiskt perspektiv. Vad är matematikångest, och hur bemöter vi det på bästa sätt? Föreläsningen finns tillgänglig mellan 28 oktober och 2 december 2024.

Läs mer och boka din plats här

Några av våra kommande temaföreläsningar

AllaFskÅk F–3Åk 4–6Åk 7–9GyVux

Digitala kurser

Läs mer
Digital kurs | Malin Gren Landell

Främja närvaro i förskolan

NY KURS HOS SKOLPORTEN! Den här kursen med kursledare Malin Gren Landell handlar om hur förskolor systematiskt kan arbeta för att främja barns närvaro, vilket gynnar alla barns utveckling och lika möjligheter. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr ex. moms!

Läs mer och ta del av materialet här
Stockholm

Fritidshem

Skolportens konferens för dig som arbetar i fritidshem! Ta del av föreläsningar om bland annat tillgängliga lärmiljöer och hur man kan arbeta förebyggande mot våld och kränkningar! Delta på plats i Stockholm 4 februari eller digitalt via webbkonferensen 11 februari–4 mars. Läs mer och boka via skolporten.se!
Läs mer och boka
Åk F–6
4 feb 2025

Arbeta mot hedersrelaterat våld och förtryck i skolan

NY KURS HOS SKOLPORTEN! En kurs för lärare och övrig personal i grundskolan som behandlar hedersrelaterat våld och förtryck i skolsammanhang. Du lär dig att identifiera hedersrelaterade beteenden, arbeta förebyggande och hjälpa utsatta elever att komma ur sin situation. Kursledare är Issis Melin.
Läs mer och boka
Åk F–9
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev