Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Skolmat"

Visar sida 26 av 79

Nyhetskategorier

Psykologen om selektivt ätande: ”Är inget nytt”

2020-01-21
Skolköken märker av en ökning av specialkost till barn som äter selektivt. Enligt psykologen Torun Täljedal på Habiliteringscentrum i Västerås beror det här troligen på ökad kunskap och förståelse. "Man tänker förhoppningsvid inte längre att det här är barn som bara trilskas, utan faktiskt har riktiga problem", säger hon.
Nyhetskategorier

34 ton slängs innan maten hamnat på tallriken

2020-01-16
Varje år slängs i genomsnitt tio kilo mat per elev från tallriken och vid servering i samband med skollunchen. Det här visar en nationell kartläggning som Livsmedelsverket har gjort där man för första gången har tittat på det totala matsvinnet inom den kommunala skolan, förskolan och äldreomsorgen i landet.
Nyhetskategorier

"Skolan är ingen á-la-carte-restaurang"

2020-01-13
Självklart ska hänsyn tas till allergiker och vegetarianer. Däremot måste skolor med gott samvete kunna säga nej till alltför individualiserade kostplaner. I den kartläggning som Dagens Nyheter gjort framgår det att inslagen av specialkost har ökat i mer än åtta av tio kommuner – bara under det senaste decenniet. Det skriver Max Eskilsson i en…
125262779