Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Pressmeddelande"

Visar sida 1 av 212

Pilotprojekt ska stärka lärarstudenters kunskaper i entreprenörskap

11 juni
Nu startar MDU och Ung Företagsamhet ett pilotprojekt där studenter på lärarprogrammen får möjligheten att utbilda sig genom Ung Företagsamhets läromedel. Förhoppningen är att satsningen blir permanent och att fler lärarutbildningar tar efter för att ge alla barn och unga samma förutsättningar att utveckla sina entreprenöriella förmågor.

Skolministern bjuder in Sveriges Lärare och SKR till dialog om reglering av lärarnas undervisningstid samt tid till för- och efterarbete

11 juni
Att ha ordentlig tid att planera och följa upp sin undervisning är helt centralt för lärarnas möjligheter att bedriva en god undervisning. Det är tid som i dag ofta saknas. Regeringen avser därför att utreda en reglering av lärares undervisningstid samt tid till för- och efterarbete och bjuder in Sveriges Lärare och SKR till dialog.

Högsta domstolen meddelar dom om diskriminering i skolan 13 juni

11 juni
Högsta domstolen meddelar den 13 juni dom i ett mål som Malmö mot Diskriminering driver. Målet gäller en elev med autism som under ett helt läsår inte fick särskilt stöd i skolan. Högsta domstolen har aldrig tidigare prövat bestämmelserna om diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
12212