Hoppa till sidinnehåll
Kompetensutveckling & Fortbildning

Nu lanserar Skolporten digitala kurser med flexibel start!

Publicerad:2021-05-03
Uppdaterad:2023-08-31
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf

Digitala handböckermed praktiska inslag. Så kan våra nya kurser enkelt beskrivas. Det säger Åsa Gustafsson, projektledare på Skolporten som nu lanserar digitala kurser i olika ämnen för skolans alla stadier.

Åsa Gustafsson, projektledare på Skolporten

Möjligheten till djupdykning och samtidigt praktiknära och ”hands on”. Det är tanken bakom Skolportens nya digitala kurser, förklarar projektledare Åsa Gustafsson.

Med de här kurserna erbjuder vi en interaktiv fortbildning som ger fördjupning inom ett specifikt område. Kurserna leds av namnkunniga experter på området som i text och rörlig bild förklarar och ger uppgifter att arbeta med.

Deltagarna får också med sig mallar, lektionsaktiviteter samt tips och råd att ta med sig ut i den egna praktiken. Dessutom kan de själva bestämma takten. Det går bra att genomföra kurserna på ett par, tre timmar, men också att starta, repetera och göra uppehåll när det passar under en period på sex månader.

Kort sagt, fördjupande fortbildning med stor flexibilitet. Det känns roligt och meningsfullt att kunna erbjuda den här typen av fortbildning som vi tror fyller ett stort behov, säger Åsa Gustafsson.

Först ut är digitala kurser inom programmering i matematik, cirkelmodellen i svenska och metoder för att eleverna ska bli trygga att tala inför grupp. Därutöver lanseras ett helt kurspaket för att stötta nya lärare inom bland annat konflikthantering och lektionsplanering.

Fler digitala kurser är på gång och kommer att lanseras kontinuerligt under året.

Håll utkik på skolporten.se/digitala-kurser

Av Susanne Sawander

 


Skolportens digitala kurser 

De digitala kurserna är ett flexibelt alternativ för dig som önskar fördjupning inom ett specifikt ämnesområde. Kurserna innehåller filmat material, texter och övningar. De kan bokas under hela läsåret med flexibelt startdatum, och du tar del av dem i din egen takt. Efter genomförd utbildning får du ett kursintyg.

Stockholm

Företagsekonomi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i företagsekonomi! Konferensen berör bland annat: Gy25 – vad ändras och varför?, att undervisa i företagsekonomi med ett brett hållbarhetsperspektiv, att kommunicera hållbarhet, undervisning i entreprenörskap – hur och varför? Delta på plats i Stockholm 21 november eller via webbkonferensen 28 november–20 december! Sommarerbjudande: 15% rabatt på din bokning när du anger rabattkod SOMMAR i bokningsformuläret!
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
21 nov

Rättssäker betygssättning

Förbättra din förmåga att sätta likvärdiga och rättssäkra betyg genom en handfast kurs som leds av betygsexperterna Per Måhl och Bo Sundblad. Tillgång till kursen i 6 månader och kursintyg ingår! KAMPANJPRIS: 599 kr t.o.m. 15 augusti.
Mer info
Åk 4–Vux
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev