Hoppa till sidinnehåll

Forskning och utveckling inom kategori "Skolmat"

Visar sida 3 av 4

Forskning och utveckling kategorier

The Language of Lunch

2020-01-15
As a teacher, I like to bring in foods that are unknown to my students. But until recently, I did not fully grasp the inequities around food and food education in our nation. How might these inequities be different if more students were exposed to nutrient-dense foods and educated on the benefits of these foods?
Forskning och utveckling kategorier
FoU utvecklingskällor

Medveten måltidspedagogik ökar både matlust och ordförråd

2019-04-05
Att under lekfulla former få smaka, känna och dofta på olika slags livsmedel ökar inte bara matlusten – det utvecklar också barnens språk. Förskollärare Ingela Karlsson på Trollskogens förskola i Kvidinge har skrivit en utvecklingsartikel om framgångsrik måltidspedagogik.
Forskning och utveckling kategorier

Budskap om mat och ätande en laddad fråga för unga

2018-10-01
Ungdomar utsätts dagligen för budskap om mat och ätande. Det handlar om allt från hälsa och välbefinnande till riskrapporter om vissa livsmedel. En avhandling från Göteborgs universitet visar att unga inte upplever det som lätt att avgöra vem eller vad de kan lita på i floden av matinformation. Föräldrarnas ord väger dock tungt.