Lärarpanelen
Lärarpanelen
Lärarpanelen läser nya doktorsavhandlingar som rör skolan och förskolan.
Det här är lärarpanelen
Lärarpanelen består av 12 personer som är verksamma inom skolan och förskolan och som har lärarutbildning i grunden, eller som studerar till lärare.
Deras uppdrag är att till varje nummer av Skolportens forskningsmagasin välja ut den mest intressanta avhandlingen – Lärarpanelens favorit – bland de som senast publicerats på skolporten.se/avhandlingar. Forskaren som skrivit avhandlingen intervjuas i Skolportens forskningsmagasin. Där publicerar vi även panelens motivering – varför blev just denna avhandling utvald?
Att lyfta fram den pedagogiska forskning som är intressant ur ett lärarperspektiv menar Skolporten är särskilt viktigt. Lärarpanelen har funnits i sin nuvarande form sedan år 2008.
Panelens urvalskriterier
Praktisk relevans: Ämnet ska berika verksamheten och göra det möjligt att utveckla den utifrån nya perspektiv, insikter och kunskaper. När beprövad erfarenhet paras med eller kontrasteras mot aktuell forskning finns möjlighet för reell skolutveckling.
De verksammas professionalisering: Ämnet och avhandlingen ska stärka de verksammas professionalisering – kunskapsbas, autonomi, yrkesspråk och yrkesetik. Ämnet bör vara aktuellt och relevant.
Avhandlingens språk: Språket ska vara tillgängligt. Avhandlingen bör helst vara publicerad i digitalt format. Om avhandlingen dessutom har ett svenskt abstrakt möjliggörs större spridning, vilket påverkar bedömningen.
Panelister
Moa Ahrnbom, lågstadielärare och mentor i en årskurs 2 samt förstelärare.
Maria Bengtsson Hurtig, lärare och specialpedagog samt utvecklingsledare och förstelärare.
Mari Björinder, utbildad speciallärare i matematikutveckling, matematikutvecklare och NTA-samordnare i Håbo kommun.
Catherine Couturier, lärare åk 1-3, vilande forskarstudier på KTH.
Maria Edin, gymnasielärare i kemi, teknik och matematik.
Marie Gladh, fil mag specialpedagogik, specialpedagog, arbetar i dag som biträdande rektor.
Jenny Henriksson, arbetar som förskollärare och utvecklingsstöd. Är licputerad lärare i förskola och lokal processledare i Ifous FoU-program Språkutvecklande förskola.
Maria Lindahl, arbetat på förskola under lång tid, numera anställd vid Umeå universitet som universitetsadjunkt på institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap.
Åsa Ekholm Linder, lärare i matematik och NO, samt tekniklärare i årskurs 7-9. Förstelärare i matematik.
Johanna Lindgren Chin, leg. speciallärare och specialpedagog, arbetar i grundskolan som övergripande specialpedagog.
Johanna Lundström, gymnasielärare i kemi och biologi.
Erik Sandgren, gymnasielärare i idrott & hälsa och historia, specialpedagog och speciallärare i matematikutveckling.
Ansvarig från Skolporten
Om du har frågor eller funderingar kring Lärarpanelen är du välkommen att kontakta Moa Duvarci Engman på Skolporten.
Hur kan lärare använda sig av forskning?
”I praktiknära forskning finns ofta mycket matnyttigt för yrkesverksamma lärare.” Det säger Catherine Couturier, en av lärarna i Lärarpanelen, om hur lärare kan använda sig av forskning för att utveckla sin profession och undervisning.
Skolporten jobb
Se alla jobbBiträdande chef på Modersmåls- och mottagningsenheten
Läs mer på Skolporten jobbFörstelärare/Speciallärare – Mockasinen/Broskolan, Anpassad grundskola
Läs mer på Skolporten jobbSpeciallärare – Broskolan/Mockasinen, Anpassad grundskola
Läs mer på Skolporten jobbVikarierande biträdande rektor F-3 och fritidshem till Söderkullaskolan
Läs mer på Skolporten jobbSpeciallärare till Anpassad grundskola Skanskvarnsskolan
Läs mer på Skolporten jobbKonferenser
Läs merSkolportens konferenser har ett starkt forskningsfokus. De innehåller en bredd av föreläsningar med inbjudna experter, riktade mot just din yrkesroll. Du väljer om du vill delta på plats under en till två dagar, eller via våra webbkonferenser. Där får du ta del av de inspelade föreläsningarna när det passar dig under en treveckorsperiod. Båda alternativen ger möjlighet att nätverka med föreläsare och kollegor från hela Sverige.
Läs mer om Skolportens magasin!
Senaste magasinen
Information om magasinet
Kundtjänst: prenumeration@preno.se, 08–522 531 2
- Du kan teckna en prenumeration här: Skolporten.preno.se.
Du kan även kontakta kundtjänst:
Mejladress: prenumeration@preno.se
Telefon: 08–522 531 22
Öppettider: Måndag-torsdag: 9-17, lunchstängt 12-13
Fredagar 9-16, lunchstängt 12-13 Är du redan prenumerant på Skolportens tryckta forskningsmagasin får du också tillgång till e-tidningen Skolporten. Du får tillgång till hela det digitala arkivet i din smarta telefon, surfplatta och på din dator utan extra kostnad. Ladda ner appen Skolportens magasin i Google Play eller App Store. Har du frågor kring Skolportens e-tidning, problem med att logga in eller saknar ditt kundnummer så kontakta kundtjänst prenumeration@preno.se.
Gör så här:
För att läsa digitala Skolporten i din smarta telefon eller surfplatta, ladda ner Skolporten i App Store eller Google Play. För att läsa i din dator, klicka här.
Ange din e-postadress samt ett lösenord på minst 6 tecken. När du skapat ditt konto och loggat in kan du läsa Skolportens magasin både på din dator, i din smarta telefon och på din surfplatta med samma inloggningsuppgifter.
Om du ombeds fylla i ditt kundnummer hittar du det på din senaste faktura, eller på magasinets baksida, i det övre högra hörnet
Din mejladress och ditt lösenord som du själv väljer använder du sedan för att komma åt ditt konto.
Genom att paketera lösningar anpassade efter era behov hjälper vi er att kommunicera med era målgrupper. Nå lärare och ledare i hela landet genom våra kanaler! Varje nummer av magasinet har olika teman. Kontakta annonsansvarig Fredrik Sjöman, Annonssäljarna, för att få veta mer! Mejladress: gustaf.sodergren@annonssaljarna.se och telefon: 079-334 87 615.
Ja, om din skolhuvudman är medlem i Ifous så har du möjlighet att få Skolportens magasin som en medlemsförmån. Kontakta medlemsansvarig Emma Kreü på Ifous för att få veta mer om dina förmåner!
Mejladress: emma.kreu@ifous.se. Telefon: 073-513 07 36