Hoppa till sidinnehåll

Socialpedagog till Katarina Södra skola

Sverige, Stockholm stad, Stockholms län

Stockholms stad, Utbildningsförvaltningen, Grundskoleavdelningen, Område 8, Katarina Södra skola 

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna. 

 

Välkommen till oss

Katarina Södra skola är en F-6-skola med ca 550 elever och ligger vid Nytorget på Södermalm, ca 10 minuters promenad från Skanstulls tunnelbanestation. Vi är en skola med höga förväntningar på både elever och personal och vi har goda studieresultat. Vi har sedan flera år tillbaka ett pågående arbete kring bedömning för lärande, värdegrund och inkluderande lärmiljöer. Detta arbete syftar till att skapa förutsättningar för att alla elever utifrån ålder och mognad, tar ett ökat ansvar för sina studier och därigenom utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt. Vi ser hela skolan som en lärande organisation där gemensamma fortbildningar, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar. Högst upp i skolan har vi ett skolbibliotek som tillsammans med lokalerna för de praktiska och estetiska ämnen bildar en kulturvåning. Vi är också stolta över vår skolmatsal, där vi serveras näringsrik ekologisk mat. Vår fina skolgård inspirerar till mycket lek. Vår skola är den äldsta av östra Södermalms skolor och byggdes redan 1888!


Läs mer på ww.katarinasodraskola.stockholm.se och på Instagram!

Din roll

Som socialpedagog på Katarina södra skola kommer du att arbeta tillsammans med elevhälsoteamet och arbetslagen i våra årskurser från F-6. 
Du kommer att arbeta främjande med trygghetsarbete på skolan. Del av arbete kommer att vara att hålla enklare samtal, hantera konfliktlösning, arbeta med trygghetsinsatser på gruppnivå och uppföljande arbete kring skolans trygghetsenkät. Som socialpedagog är du även ett stöd för lärare och personal och medverkar i det förebyggande arbetet med att undanröja hinder och svårigheter i olika sociala sammanhang inom verksamheten. Du stöttar elevernas utveckling mot deras sociala mål genom ett inkluderande arbetssätt i verksamheten och ger elever stöd i de sociala sammanhang där behov finns, på lektioner, raster och i fritidsverksamheten.

Vi söker dig som har en relevant utbildning. Det är meriterande om du är en utbildad socialpedagog och har erfarenhet av trygghetsarbete på skolan. Du är bra på att lyssna och stötta barnen i samtal. Du har en förmåga att se helheten och arbeta främjande. 

Intervjuer kommer att ske löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

AnställningsformVisstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattningHeltid
Anställningen avslutas2024-11-30
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100
OrtStockholm
LänStockholms län
LandSverige
Referensnummer2024/4458
KontaktNaiyya Westberg, 076-1242402
Publicerat2024-08-29
Sista ansökningsdag2024-09-12
UtbildningskravYrkeshögskola
Ansök nu

Stockholm växer som aldrig förr och stadens ambitioner är höga. Våra elever ska ha bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas i sitt lärande. Vill du vara med i detta viktiga arbete? 

Dela via: 
Arbetsgivare
Läge
Stockholm stad, Stockholms län
Publicerat
2024-08-31
Sista ansökningsdag
2024-09-12
Ansök nu