Hoppa till sidinnehåll

Grundskolebrevet v 23

Publicerad:4 juni
Susanne Sawander
Redaktör:Susanne Sawander

Larmet: Så rasar elevernas uthållighet i skolan

Elever som inte orkar lyssna på instruktioner, elever som ger upp så fort en uppgift blir tråkig, elever som somnar i klassrummet. Det är några av alla oroande vittnesmål i Ämneslärarens stora enkät som besvarats av 5 000 lärare. ”Majoriteten av eleverna har ett koncentrationsspann på 2–3 minuter”, skriver en lärare.
Kursbild till Cirkelmodellen - introduktion

Digital kurs hos Skolporten – Cirkelmodellen

Kursledare Pär Sahlin visar dig i denna kurs hur du kan arbeta praktiskt med genrepedagogiskt skrivande utifrån modelltexter. I film och text presenteras information, mallar och konkreta uppgifter för din undervisning. Flexibel start, tydligt upplägg, kursintyg och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr ex. moms!

Konferens för dig som undervisar i bild

Välkommen till Skolportens konferens för dig som undervisar i bild i grundskolan! Ta del av aktuell forskning och praktiska exempel som kan inspirera och utveckla dig i din yrkesroll. Delta på plats i Stockholm eller digitalt via webbkonferensen.

Här ordnas lovskola för de yngsta eleverna

Snart drar årets sommarlov­skolor i gång. Under de senaste åren har allt fler rektorer valt att erbjuda lovskola under läsårs­loven och då även för yngre elever. En av dem är rektor Jozefina Persson på Byttorps­skolan i Borås.

Konferens för dig som undervisar i spanska!

Välkommen till Skolportens konferens för dig som undervisar i spanska! Ta del av didaktisk forskning, se ämnesfördjupande föreläsningar och få praktiska verktyg för att utvecklas i din yrkesroll. Konferensen vänder sig främst till lärare från åk 6 till gymnasiet, men kan även passa för vuxenutbildningen. Delta på plats i Stockholm 17–18 oktober eller via webbkonferensen 24 oktober–15 november.

Konferens för dig som undervisar i teknik

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i teknik på högstadiet och gymnasiet. Ta del av didaktisk forskning, ämnesfördjupande föreläsningar och få praktiska verktyg för att utvecklas i din yrkesroll. Delta på plats i Stockholm 7–8 november eller via webbkonferensen, 14 november–6 december.
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer