Hoppa till sidinnehåll
Föreläsare

Få grepp om hur programmering kan integreras i undervisningen

Publicerad:2021-05-02
Uppdaterad:2023-08-31
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf
Mikael Tylmad

Mikael Tylmad, programmeringsproffs, författare och systemadministratör på Södertörns friskola, du har designat Skolportens digitala kurs Programmering i matematik.

Vem riktar sig kursen till?

– Eftersom programmering i matematik och teknik nu ingår i högstadiets läroplan förväntas lärarna att undervisa i programmering. Problemet är att många lärare aldrig har programmerat och många lärare känner stor osäkerhet. Den här digitala kursen vänder sig till dem som behöver grundläggande kunskaper för att snabbt kunna komma igång med programmering i undervisningen.

Vad får deltagarna med sig?

– Det är en innehållsrik kurs som ger kunskap om de mest basala verktygen i programmering. Efter varje delkurs följer tips och övningar att ta med sig till klassrummet. Den digitala kursen ger på kort tid ett bra grepp om hur programmering kan integreras i undervisningen. Men den stannar inte där utan ger även kunskap om hur programmeringsundervisningen kan utvecklas.

Av Susanne Sawander

Mikael Tylmads kurs 

Programmering i matematik – introduktion
Med Mikael Tylmad

Känner du dig trygg att undervisa i programmering? I kursen Programmering i matematik får du grundläggande kunskaper i programmering, samt tekniker för att undervisa och väcka elevernas intresse. I film och text guidar Mikael Tylmad dig genom praktiska övningsuppgifter. Flexibel start och tydligt upplägg. Kursintyg ingår!

Stockholm

Fritidshem

Skolportens konferens för dig som arbetar i fritidshem! Ta del av föreläsningar om bland annat tillgängliga lärmiljöer och hur man kan arbeta förebyggande mot våld och kränkningar! Delta på plats i Stockholm 4 februari eller digitalt via webbkonferensen 11 februari–4 mars. Läs mer och boka via skolporten.se!
Läs mer och boka
Åk F–6
4 feb 2025

Arbeta mot hedersrelaterat våld och förtryck i skolan

NY KURS HOS SKOLPORTEN! En kurs för lärare och övrig personal i grundskolan som behandlar hedersrelaterat våld och förtryck i skolsammanhang. Du lär dig att identifiera hedersrelaterade beteenden, arbeta förebyggande och hjälpa utsatta elever att komma ur sin situation. Kursledare är Issis Melin.
Läs mer och boka
Åk F–9
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev