Hoppa till sidinnehåll
Ledarskap

Gunilla Söderström: ”Bra val av Matz Nilsson som ny ordförande”

Publicerad:2012-04-26
Uppdaterad:2023-08-31
Moa Duvarci Engman
Skribent:Moa Duvarci Engman

Matz Nilsson valdes i går till ny ordförande för Sveriges Skolledarförbund.

– Han är lyssnande, orädd och tydlig som person och kan driva frågor på ett försynt och proffsigt sätt, säger Gunilla Söderström, forskningsansvarig för organisation och ledarskap på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.

Gunilla Söderström säger att Matz Nilsson kommer in som ordförande i precis rätt ögonblick.

– Det pågår en professionalisering av rektorsrollen, dels när det gäller rektorsprogrammet, men också när det gäller forskningens roll i skolledarnas professionaliseringsprocess, och det kommer han att lyfta fram.

Matz Nilsson arbetar för närvarande som utbildningsdirektör i Malmö och efterträder Lars Flodin på posten som ordförande för Sveriges Skolledarförbund den 1 juli i år.

”Uppgifterna för förskolechefer och rektorer är många och svåra. Men samtidigt har vi Sveriges roligaste jobb genom att få vara med och forma framtiden”, skriver Matz Nilsson i ett pressmeddelande.

Vad blir skillnaden för medlemmarna med Matz Nilsson som ordförande?

– Han kommer att verka för att fler rektorer tar en master i utbildningsvetenskap eller pedagogik, för att lyfta fram det pedagogiska ledarskapet. Jag tror också att han kommer att driva frågan om att rektorsyrket ska bli mer attraktivt, säger Gunilla Söderström.

 

Moa Engman

Stockholm

Fritidshem

Skolportens konferens för dig som arbetar i fritidshem! Ta del av föreläsningar om bland annat tillgängliga lärmiljöer och hur man kan arbeta förebyggande mot våld och kränkningar! Delta på plats i Stockholm 4 februari eller digitalt via webbkonferensen 11 februari–4 mars. Läs mer och boka via skolporten.se!
Läs mer och boka
Åk F–6
4 feb 2025

Arbeta mot hedersrelaterat våld och förtryck i skolan

NY KURS HOS SKOLPORTEN! En kurs för lärare och övrig personal i grundskolan som behandlar hedersrelaterat våld och förtryck i skolsammanhang. Du lär dig att identifiera hedersrelaterade beteenden, arbeta förebyggande och hjälpa utsatta elever att komma ur sin situation. Kursledare är Issis Melin.
Läs mer och boka
Åk F–9
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev